Echt of synthetisch haar?

Echt haar voor uw haarwerk

Op dit moment zijn er drie soorten echt haar die gebruikt worden voor haarsystemen, dit zijn Europees, Aziatisch of Indisch haar.
Van deze drie heeft Europees haar de fijnste textuur, deze past dan ook het beste bij de gemiddelde blanke Europeaan.

Aziatisch haar is het haar met de dikste textuur en is vaak stug. Dan hebben we nog het haar uit India, dit is het meest populaire haar en wordt dan ook het meest gebruikt voor de haarsystemen van vandaag.
Het haar uit India is dikker dan Europees haar. Maar zodra het haar ontschubt wordt, komt de textuur overeen met die van Europees haar.

Waarom wordt het haar eigenlijk ontschubt voor een haarwerk of pruik?

Elk type haarwerk dat gebruik maakt van geknoopt ongeschubt haar, zal problemen geven door richting van de haar schubben.
Deze haar schubben zullen namelijk in tegengestelde richting lopen.
Hierdoor zal het haar gaan klitten, wanneer het gewassen en gedroogd wordt.
Dus om dit te voorkomen zal dit haar worden ontschubt.
Daarom is het haar uit India de meest ideale voor Europeanen, omdat dit haar nadat het ontschubt is, dan qua textuur het meest overeenkomt met Europees haar.

Aan de andere kant is Europees haar, juist ongeschikt voor Europeanen, wanneer dit geknoopt op een haarwerk zal zitten. Omdat wanneer dit haar zal worden ontschubt, het te dun zal worden en al zijn elastische eigenschappen zal verliezen.
Europees haar dat niet ontschubt is (virginhair), aangeraden zal worden op een microskin basis te gebruiken, waar dan alle haren in de zelfde richting op deze basis worden geïnjecteerd. En daardoor zal het haar niet gaan klitten.
Europees haar is dus wel verkrijgbaar voor diegene die dit graag wensen.
Het nadeel van Europees / echthaar is dat het langer duurt voordat het haarwerk klaar is en dat zal het dan weer duurder maken. En dat het veel onderhoud vergt.
Het voordeel van virginhair is dat het niet is beschadigd door chemicaliën en daardoor dus langer mooi blijft en het makkelijker te kleuren en te permanenten is.

Synthetisch haar voor uw haarwerk

Net als bij echt haar hebben we ook bij synthetisch haar, drie soorten; Polyester, Nylon and Modacrylic.
Synthetisch haar is niet meer van echt te onderscheiden, mits het van goede kwaliteit is! Er is een groot verschil,

Het grootste nadeel van synthetisch haar is dat het niet goed tegen wrijving en hitte kan.
Dit maakt het dagelijks dragen lastig omdat je het zal moeten afnemen als je gaat slapen (wrijving) of gaat douchen (heet water).
Het hete water van de douche (en vooral bij het fohnen ) kan namelijk er voor zorgen dat het model en de eventuele krullen in het haar zal veranderen.
De wrijving van het liggen op een kussen en het dragen van een shawl, pet of helm, zal er voor zorgen dat het haar op den duur gaat vervilten.

Synthetisch haar heeft ook voordelen. Het zal niet verkleuren door de zon!. Echt haar kan schade oplopen door UV licht. Synthetisch haar neemt geen haarverf op, dus het is ideaal voor haarwerken met grijs haar en high-lights.
Wanneer je deze namelijk mixed met echt haar, dan zal je deze dus niet mee kleuren wanneer je het haarwerk zal verfen.
Synthetisch haar blijft altijd in model vallen, na het reinigen, precies zoals u het gekocht heeft. Dus is zeer onderhoudsvrij. En Synthetisch haar breekt niet en is voordeliger in aanschaf.

Dan is er nog de Futura synthetisch haar. Deze haarwerken moet u föhnen en stylen om ze mooi te houden. Ze zijn ook met diverse verschillende monturen zoals de gewone synthetische haarwerken.
 

Haarwerk-Centrum-Kapsalon-Zoetermeer-extensions-55cm-leveren-en-plaatsen

Onze producten

88% van de vrouwen heeft haarverlies door haarbreuk. 

Door anders te gaan eten, meer stress te hebben of meer te gaan sporten. Of bij gebruik van veel hittetools, zie je regelmatig haar in je borstel en doucheputje. 

Bekijk informatie over producten als:

  • Kerastase Genesis
  • Kérastase Densifique
  • Kérastase Aminexil GL-M
  • Kérastase Initialiste


Meer producten en info vindt u op onze site van Hairvision

Bekijk alle productenKerastade Paris
Haarwerk-Centrum-Zoetermeer-NutrLine-App-BrownHair
Haarwerk-Centrum-Zoetermeer-HydraLine-Appl-Hair-whiteBottom
Haarwerk Centrum Zoetermeer | Logo